Tv is dead. Hello Facebook.

Dat adverteren op social media een uitgelezen kans is om bij je doelgroep effectief onder de aandacht te komen wisten we natuurlijk al lang. Dat je als merk niet lukraak je TVC in een timeline ad moet plotten ook. En dat je op social media niet concurreert met andere adverteerders maar met ‘de duim’ was ons ook al bekend. We hebben slechts 1,7 seconden tijd om de aandacht van de scroller te pakken.

Maar toch lieten we ons voor een workshop graag onderdompelen in de wereld van de social advertising. Gisteren op het hoofdkantoor van Facebook Benelux. Om ons te laten inspireren met best practices en door bekroonde sprekers. Dat deden we niet alleen, maar met onze klant-in-crime Beter Bed. Want wat is er nou leuker dan meteen te bedenken hoe je al die nieuwe informatie direct kunt toepassen in een campagne voor je eigen klant? Op ‘touch-niveau’, maar ook in sales carrousels. Want ook voor conversie campagnes is Facebook de perfecte plek.

Wat Facebook’s belangrijkste boodschap was? Haal alles uit het specifieke advertentie medium. Zie het als een aparte uiting, niet als een doorvertaling van de TVC. ‘If the BIG IDEA is a 30” TVC, start again.’

Echt leuk werd het toen er werd gesproken over de niet zo voor de hand liggende vormen van adverteren. Zoals gamification. Simpele spelletjes kunnen je engagement gigantisch verhogen (ook als je jezelf een ‘saai’ merk vindt). En animaties worden aantoonbaar vele malen beter bekeken dan stills. Een nagespeelde chat kan bijvoorbeeld veel kwalitatieve views opleveren. Dus blijf verrassen met intrigerende visuals.

Je haalt je KPI’s niet wanneer je zomaar je logo en je pay-off in een advertentie plot. Voor ons is dit hét bewijst dat bureau, klant en media hand in hand gaan als het gaat om succesvolle campagnes. ‘Teamwork makes the dream work’. Eigenlijk exact wat we al een tijdje roepen bij Beter Bed.