Area 4D

Het kan Look-O-Look niet gek genoeg zijn.

Look-O-Look heeft een nieuwe productlijn geïntroduceerd: 4D.Drie nieuwe productmerken, verschillend in smaak, vorm en textuur, maar met één belangrijke overeenkomst: vrolijke gekte. Het zijn zelfs de ‘allerleukste snoepjes ooit’, volgens de voice-over in de nieuwe TV commercial, ontwikkeld door Canday in nauwe samenwerking met Lukkien. In de campagne – die verder ook uit online en winkelvloer activaties bestaat – krijgt de consument een kijkje in de 4D Test Area van Look-O-Look. Daar zien we dat niet alle snoepjes gek genoegzijn om te worden toegelaten tot de zakken Crazy Pinguins,Bloopy Blobs en Octo Madness…

Toverwoord

‘Nieuw’, nog steeds een van de meest effectieve buzz-woorden in marketing. De consument spitst de oren. En scherpt de blik als er iets nieuws op zijn pad (of scherm) komt. ‘Nieuw’ is tegelijkertijd een van de meest uitdagende campagneboodschappen, omdat er direct lading en beleving aan gekoppeld moet worden. Daar krijg je maar één keer de kans voor. En heel weinig tijd bovendien. Canday ging die uitdaging graag samen met het marketingteam van Perfetti van Melle aan.

Gestoorde wezentjes

De nieuwe 4D snoepjes zijn prettig gestoorde wezentjes. De namen zeggen het al: Bloopy Blobs, Octo Madness en Crazy Pinguins. De creatieve uitdaging voor Canday was, om deze creatures de verrassende fun-beleving te geven, die Look-O-Look zo typeert. Ofwel: ze tot leven laten komen. Dit uitgangspunt vertaalde het team van Canday in een concept dat het testen van de creatures centraal stelt. Dat gebeurt in de Test Area van Look-O-Look. Daar ondergaan de diertjes een aantal crazy tests, om uiteindelijk in de zak te worden opgenomen. Zijn ze te serieus, te groot, te log, niet flexibel genoeg, óf zijn het zelfs infiltranten van concurrenten, dan horen ze niet thuis in de 4D zak.

Animated storytelling

De commercial zal de meeste ‘eye balls’ trekken.Deze is opgebouwd uit een real-life deel (in de supermarkt) en een animatiegedeelte (in de Test Area), beide in samenwerking met Lukkien ontwikkeld. Voor het animatiegedeelte keek Canday goed naar voorbeelden van Pixar. Deze animatiestudio heeft de afgelopen jaren als geen ander laten zien hoe dat moet. Concept Director Art & Partner Martijn Rijken begeleidde het animatieproces zeer intensief. Hij is zeer tevreden over de kwaliteit van dit stukje ‘animated storytelling’ in de nieuwe TV commercial. Rijken: ‘In slechts 8 seconden weten we een heel eigen, sympathieke wereld neer te zetten, die een humoristische, verfrissende invulling geeft aan de platgetreden “Uitgebreid getest” boodschap.’

Winkelvloer

In de commercial koppelen we een voor de consument herkenbare situatie op de winkelvloer aan een funbeleving in de Test Area, typisch Look-O-Look. ‘Net als in de zure mattencommercials die we vorig jaar maakten, gebeurt er na het proeven van het snoep weer iets totaal onverwachts. Alleen is het concept nu ingestoken op proeven, ontdekken en testen. Dat sluit beter aan bij het introduceren van de nieuwe productlijn. Het op een leuke manier testen van de nieuwe 4D snoepjes zal ook voor de rest van de campagne de rode draad vormen, onder andere via een winkelvloer activatie. Behalve de winkelvloeractivatie en de TV commercial ontwikkelde Canday samen met Lukkien ook idents voor RTL 4 (customized animaties met het cijfer 4 van het RTL logo).

Get in touch