Alleen voor
echte vakmannen

Stoere knapen die doen wat ze zeggen en zeggen wat ze doen.

De vakman presteert beter

De klusvakman heeft het zwaar. Van links én rechts krijgt hij voortdurend klappen te verduren van Oost-Europese ‘collega’s’ en bijbeunende ‘mannetjes’. En van bovenaf wordt hij ook nog eens kritisch in de gaten gehouden door overheidsinstanties en brancheverenigingen. Terwijl de echte vakman aantoonbaar beter werkt levert. De hoogste tijd voor een tegengeluid en zichtbare aanwezigheid.

Kijk naar wat ze kunnen, niet wat ze kosten

In de wereld van ‘online klussen’ worden schilders, timmermannen en andere klussers vaak neergezet als ‘mannetjes’. Mannetjes waarbij het maar om een ding gaat: wat kost het? Werkspot.nl en Markplaats.nl hebben beide deze focus. Kluswebsite.nl is anders. Daar worden klussers gerankt op wat ze kunnen, niet op wat ze kosten. Vakmanschap bestaat nog, maar consumenten die daar online naar op zoek gaan, moeten de echte vakmannen in hun regio wel kunnen vinden.

Trots

Kluswebsite.nl vroeg Canday na te denken over het online bij elkaar brengen van vakmensen met kwaliteiten en consumenten met opdrachten. Consumenten die geloven in de meerwaarde van vakmanschap en bereid zijn daarvoor een eerlijke prijs te betalen. Een van de belangrijkste keuzes die vooraan in het traject gemaakt werd, was het actief betrekken van de vakman. Door mét hem te praten, niet over hem. Door hem neer te zetten als een betrouwbare, krachtige persoon die terecht trots mag zijn op de kwaliteit die hij levert. En zo de vakman in de perceptie van de consument boven het maaiveld uit te tillen. Het thema (en webdomein) ‘Ik ben een echte’ was geboren. Stoere knapen die doen wat ze zeggen en zeggen wat ze doen. We weten allemaal hoe bijzonder dat tegenwoordig is.

Gewapend beton

Fotograaf Ruud Baan zette de vakmannen als helden neer, die door weer en wind de klus bij de consument komen klaren. Een beeld dat veel vakmannen heeft aangesproken, zodat Kluswebsite nu toegroeit naar landelijke dekking. Wat nodig was, vóórdat de intensieve consumentencampagne van start kon gaan. Daarin horen we in radiospots de in gewapend beton gegoten stem van Jack Wouterse, die Nederland laat kennismaken met de voordelen van de echte vakmannen op Kluswebsite.nl. Aangevuld met een behoorlijke aanwezigheid op beurzen en in print heeft dat geresulteerd in flink stijgende bezoekersaantallen. En – nog belangrijker – in meer klussen voor echte vakmannen.

Check the behind the scenes video

Get in touch