Voor een lokale held maak je een lokale campagne.

Hoe je met een toepasselijke inhaakcampagne retail-ondernemers een eigen gezicht geeft.

Word wijzer met Hans van Dijk, of Frank Verbeek, en niet te vergeten, Bas Hamers!

Retailformule Euronics schakelde Today is Canday in voor een uitdagend project: creƫer een landelijke campagne met lokale aantrekkingskracht waarbij sterk productadvies de hoofdboodschap is.

De Euronics-formule is geen grote landelijke reus als het op wit- en bruingoed aankomt, maar juist een sterk netwerk van lokale ondernemers met een regionale footprint. Lokale helden die hun klanten dagelijks van A tot Z adviseren en ontzorgen. Maar hoe combineer je die boodschap met een thema dat in het hele land opvalt? Precies, met een inhaker op de gemeenteraadsverkiezingen.

Kies voor Advies!

Met de campagneslogan ‘Kies voor advies’ presenteerden we de lokale ondernemer op ludieke wijze als lijsttrekker van Euronics. Door middel van een wildplakactie werden de belangrijkste ‘verkiezingsbeloftes’ via gepersonaliseerde verkiezingsposters verspreid en kreeg de campagne lokaal al snel veel aandacht. Diverse middelen stelden de ondernemers in aanloop naar de verkiezingsdag in staat hun eigen campagne te voeren.

Abri

In een aantal regio’s werd extra campagnekracht ingezet door een het inzetten van abri’s rondom drukbezochte buslijnen.

Lokale kracht op facebook

Doordat een groot deel van de ondernemers ook al met een lokale pagina op facebook actief zijn, werd juist gebruik gemaakt van de door hen opgebouwde fans. En ze werden met veel positieve reacties beloond natuurlijk.

POS

Ook in de winkels werd aandacht gegeven aan de campagne. Met ‘Win je aankoopbedrag terug’ als sterk incentive groeide de traffic naar de winkels aanzienlijk. Tevens werden de klanten aangespoord om online een review achter te laten om zo de bewijsvoering voor het goede advies en de perfecte service te onderstrepen.

Get in touch