Goed bezig met de vernieuwde Wicky fruitsdrinks

Natuurlijk lekker met 30% minder suiker.

De vraag
‘We werden door Refresco gevraagd de vernieuwde Wicky Fruitdrinks via een opmerkelijke campagne te introduceren. Je kunt nu namelijk nog meer van Wicky genieten, omdat de kunstmatige zoet-, kleuren
smaakstoff en uit Wicky zijn verwijderd, en zijn vervangen door ingrediënten van natuurlijke oorsprong. Daarnaast bevat Wicky inmiddels al 30% minder suiker dan vergelijkbare kinderdranken. Toen we zagen dat het behalve deze productverbeteringen ook ging om een nieuwe verpakkingslijn met een onderscheidende, meer natuurlijke uitstraling, besloten we direct dat we de visuele kaders van deze nieuwe lijn zouden doortrekken naar de tone-of-visual en art direction van de campagne.

Wicky Wereld
‘Concreet luidde onze creatieve strategie: Laten we voor het nieuwe Wicky een eigen wereld creëren, waarin we de gewenste funuitstraling van het merk kunnen koppelen aan activiteiten die de gebruikersdoelgroep (focus op 7-12 jaar) herkenbaar en aantrekkelijk vindt, vanuit een tone-of-voice die zowel jongeren als moeders/shoppers aanspreekt. Het idee voor een eigen Wicky animatiestijl was een feit.


Animatie
‘In deze Wicky Wereld zien we eigenzinnige kids die tegelijkertijd subtiel verwijzen naar de smaken van Wicky Fruitdrinks. Zo is het krullend rode haar een kleurverwijzing naar de smaak framboos en refereert de groene pet van de BMX’er aan de smaak appel. Hierbij hebben Barry de Waal (Concept & Copy) en ik bewaakt wat we namens Wicky wilden vertellen en was animatiestudio Matte! Nando? verantwoordelijk voor de leuke, subtiele details in bijvoorbeeld de motoriek van de characters. De campagne ‘We hebben een integrale, on- en offline campagne ontwikkeld die er – mede door de animatiestijl – sympathiek en oorspronkelijk uitziet, met de genoemde TV-commercials, pre-rolls en meer. Ook de all-devices-website van Wicky zal bij de lancering van de campagne aansluiten op de nieuwe look & feel.


Activatie
‘Toen de animatiescripts er lagen, voelden we meteen dat de korte verhalen die je straks in de commercials en pre-rolls gaat zien, veel meer potentie hadden. Op een gegeven moment ontstond het idee voor een activatie, waarbij Wicky vanuit de talenten die de characters in de filmpjes hebben een faciliterende rol pakt in het uitdagen en ondersteunen van de talenten van kinderen. To be continued…’

Get in touch