Scherp op Schoon

Van happy schoonmaker naar happy klant.

Gewoon schoon

Onmiskenbaar is de schoonmaakwereld de afgelopen jaren flink in beweging. Flexibiliteit, beleving en effectiviteit zijn minstens zo belangrijk als glanzende vloeren en schitterende spiegels. CSU heeft er alles aan gedaan om – samen met hun opdrachtgevers – een nieuw tijdperk te betreden. Met hospitality als strategische keuze. Daarbij draait het niet meer enkel om de laagste prijs per m2, maar vooral ook om de commerciële meerwaarde die CSU organisaties biedt.

‘Goed schoon op een betere manier’ vult CSU op alle denkbare manieren in. Met zichtbare resultaten als het gaat om grote thema’s als innovatie, duurzaamheid en slimmer samenwerken. Maar ook met letterlijk hands-on diensten, zoals een schoonmaker die conciërgetaken overneemt en even een lamp vervangt. Alles hangt af van de behoefte van de klant.

Van benefit naar mentaliteit

Research leerde Canday dat de hele schoonmaakbranche op benefitniveau communiceert (‘blinkende foyers en smetteloze kantoren’). En vooral met veel erg blije schoonmaaksters die een al schone omgeving schoonmaakten. Communicatief gezien kom je daar niet ver meer mee. Er was duidelijk ruimte voor een mentaliteitsmerk dat het verschil maakt door een grote stap die om lef vraagt. Een verfrissende aanpak die natuurlijk ook resulteert in een brandschone foyer.

Campagne

De andere kijk van CSU werd door Canday vertaald naar de thematiek ‘Scherp op schoon’. Een mooie allitererende zin, die de alerte, vragende, kritische en dus scherpe mentaliteit van het merk centraal stelt, waarmee je communicatief ook nog eens boven het maaiveld kunt uitsteken. De klanten van CSU moeten om uiteenlopende redenen scherp zijn op alles wat hun bedrijfsvoering en succes beïnvloedt. En alles waar CSU goed en beter in is, kun je terugvoeren op de scherpe kijk en slimme werkwijze van het schoonmaakbedrijf.

Verrassing

In de campagne ‘Scherp op schoon’ zetten we CSU neer als een schoonmaakbedrijf dat organisaties helpt bij het realiseren van hun doelstellingen. Door schoon te maken op een manier die niet alleen zichtbaar, maar ook meetbaar is. En die de opdrachtgevers van CSU zo beter voor de dag laat komen. Dat is het nieuwe schoonmaakbedrijf waaraan steeds meer organisaties behoefte hebben. Een schoonmaakbedrijf dat mee-onderneemt, meedenkt, mee-innoveert.

De campagne werd afgetrapt met een paginagrote advertentie op de achterkant van het FD waarin niet CSU maar de klant centraal staat. Daarmee was de toon gezet…

Get in touch