Die dagelijkse domme dingen

Denk anders. Bereik meer.

Hoe bouw je een merkidentiteit en stuur je tegelijkertijd op salesgedreven doelstellingen?

50five gaf ons een heldere opdracht: Ontwikkel een campagneformat (en mechanisme) voor de langere termijn, waarmee wij de omzet van onze webshop een boost kunnen geven en tegelijkertijd ons merk op de kaart zetten. Die handschoen pakten wij graag op! Want wij geloven dat campagnes van vandaag gebaseerd zijn op long ideas en glasheldere business-cases.
De strategie die we ontwikkelden baseerden we op een tweesporenaanpak. Via het ene spoor stimuleren we landelijk bereik en vergroten we de naamsbekendheid met een billboarding-campagne op tv. Het tweede spoor focust op online en jaagt, met de videosketches van Leon van der Zanden, traffic naar de webshop aan.

50five, een e-tailer met grote ambities.

50five, zelfstandig onderdeel van ENGIE, is een curated webshop in smart home producten en diensten. 50five is actief in vijf landen (Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk) en positioneert zich als de #1 smart home specialist die smart home voor iedereen toegankelijk wil maken. Alle producten worden eerste door 50five zelf getest, zodat ze zeker weten dat de consument goed advies krijgt! A-merk fabrikanten waarderen deze inzet wat heeft geleid tot een uniek online portfolio uit alleen de beste smart home producten.

Denk anders. Bereik meer.

Hoe verleid je een groot publiek om producten te kopen die een probleem oplossen waarvan je eigenlijk niet weet dat het überhaupt een probleem is? Een deurbel met een camera? Je opent toch gewoon de deur en dan zie je wie er voor de deur staat!


De adoptie van smart-home toepassingen is vandaag de dag nog beperkt. Vaak worden producten als slimme deurbellen gezien als een ‘gadget’ voor de innovators onder ons.
Vanuit de overtuiging dat smart-home toepassingen echter daadwerkelijk dagelijkse ‘problemen’ en ongemakkelijkheden oplossen, ontwikkelde Today is Canday een long-idea met een ambitieuze doelstelling: de adoptiecyclus van smart-home producten versnellen!


Zo werd het bijzondere concept van de ‘Dagelijkse Domme Dingen’ geboren. En omdat ‘fun’ een kernwaarde is van 50five, leek het logisch om dat in samenwerking met een (standup) comedian te doen. Leon van der Zanden herkende zichzelf in de waarden van 50five en wilde graag helpen om die herkenbare dagelijkse ongemakkelijke en domme situaties onder woorden te brengen. Die samenwerking heeft geleid tot een serie korte anekdotes die op video werd vastgelegd en via social media onder een breed publiek wordt weggezet.

Ook toe aan een creatief bureau waarmee je kunt groeien?

Get in touch