Onze creatieven als coach bij de online Advertising Day van de Erasmus Universiteit

Op 17 februari jl. mochten we voor eventjes weer plaatsnemen in de schoolbanken. Dit keer niet als studenten maar als coaches van Erasmus Studenten op de MAEUR – Advertising Day 2021.

Marketing studenten werden ge-challenged om in één dag een mega strak idee te ontwikkelen voor het merk Bieze, bekend van die lekkere side-salads en dressings. Ze konden kiezen uit 5 verschillende deelcases. Wisselend van packaging design tot een brand awareness campagne. Onder toeziend oog van Cinte Welsing-Swinkels, een uit het juiste hout gesneden Business Unit Manager van Bieze Food Solutions.

De rol van onze coaches, Rodger & Peter, was het begeleiden van de groepjes in hun project. Aanmoedigen was niet nodig bij dit talent, wát een energie(!) Wel konden we de studenten helpen met brainstormtechnieken en handige modellen waarmee het idee nog beter uit de verf kwam. Complete campagnes met thema’s als ‘Je moet je Bieze pakken’ en ‘Better to Bieze together’ werden no time ontwikkeld. Met daarna de climax; het pitchen aan alle deelnemers en aan de klant. Wat een mooi vak hebben we toch. En wat mooi om de nieuwe generatie te mogen inspireren.