Het vernieuwde Elvee legt accent op verscholen merkwaarden

Elvee koos voor Today is Canday als bureau om het merk een boost te geven. Elvee is als chocolade- en zoetwarenmerk al jaren in de oa. supermarkt en tuincentra te vinden. Met een trouwe doelgroep en vaste gebruiksmomenten zijn deze lekkernijen niet weg te denken in menig huishouden. Toch reikt het merk veel verder dan de huidige fans doen denken. Hoewel veelal geliefd onder de leeftijd van 55+, met een assortiment van traditioneel en ambachtelijk chocolade en suikerwerken, is Elvee juist een merk dat de horizon verbreedt. Daarom mochten deze verscholen merkwaarden wel eens in een nieuw daglicht komen te staan.  

Een merk zoekt altijd naar een manier om zijn kwaliteiten zo optimaal mogelijk te belichten. Bij Elvee is het traditionele vakmanschap er één van; hier staat het merk grotendeels om bekend. Maar de verfijnde smaakpaletten, het rijke assortiment en de bewuste keuze van ingrediënten en productie maken het zo veel meer dan dat. Elvee is er voor de liefhebbers, de verantwoorde koper en de gevoelsmensen. Want de chocolade en suikerwerken van Elvee zijn pure verwennerij, voor ieders smaak en elk moment. En dat gewoon in de supermarkt! Daarom kwam Today is Canday met de aangescherpte payoff: “Elvee. Jouw patisserie, altijd dichtbij.”  

Met deze toegespitste visie komen de passie, toewijding en kennis van het merk nog beter tot haar recht. Om dit over te brengen naar de consument, werd het hoog tijd om het gehele merk in een nieuw, fris jasje te steken. De belangrijkste touchpoints voor Elvee zijn de supermarkt en het tuincentrum/agri-retail, dus het meest geziene stukje communicatie is de verpakking. Daarom vroeg deze opdracht om niets minder dan een nieuwe verpakkingslijn, waarin de ingrediënten en smaakpaletten leidend zijn. En zo geschiedde.  

De nieuwe verpakkingen geven een specifieke beschrijving van het proefprofiel, om de consument zo goed en uitgebreid mogelijk te adviseren én om de mensen uit te dagen eens een andere smaak te kiezen. Zo komt de conceptuele gedachte scherp overeen met de merkwaarden. Voor het vernieuwde Elvee is dit een mooie eerste stap, als begin van de herlancering van het merk. En wat de volgende stap is? Campagne voeren! Dus wees nog even geduldig, want jullie gaan nog veel meer zien van de meest toegankelijke patisserie van Nederland!