Gouden Toss Munt ter ere van 100ste TOTO KNVB Bekerfinale

Speciaal ter ere van de 100ste editie van de TOTO KNVB Bekerfinale sponsort de Koninklijke Nederlandse Munt deze finale met een Gouden Toss Munt. Hennie Bouwe, werkzaam bij Today is Canday en ontwerper van het Johan Cruijff Vijfje, tekende voor het ontwerp van de Gouden Toss Munt.

 

 

TOTO KNVB Bekerfinale
De 100ste TOTO KNVB Bekerfinale vindt plaats op zondag 22 april 2018. De finale gaat tussen AZ en Feyenoord en zal gespeeld worden in De Kuip in Rotterdam. Ter gelegenheid van de 100ste finale van de TOTO KNVB beker heeft de KNVB besloten om dit seizoen een Gouden Bokaal uit te reiken aan de winnaar.

 

Speciaal ter ere van deze 100ste editie sponsort de Koninklijke Nederlandse Munt deze finale met een Gouden Toss Munt. De scheidsrechter, Bjorn Kuipers, van deze Bekerfinale zal de wedstrijd starten met een Toss tussen de twee aanvoerders van de beide elftallen.

Koninklijke Nederlandse Munt
Al 450 jaar is de Koninklijke Nederlandse Munt de officiële producent van het Nederlandse muntgeld. Sinds 1567 wordt in Utrecht het Nederlandse muntgeld geslagen. Read more about geisha slot game. Daarnaast heeft de Koninklijke Nederlandse Munt voor meer dan 60 Centrale Banken wereldwijd circulatiegeld geproduceerd. Naast het slaan van circulatiegeld, slaan zij ook voor de (inter)nationale verzamelaarsmarkt munten, penningen en muntgerelateerde producten.

 

De Ontwerper
Today is Canday is al ruim 15 jaar het creatief bureau van de Koninklijke Nederlandse Munt. In deze periode werden al meer dan 35 landelijke campagnes ontwikkeld die betrekking hebben op herdenkingsmunten. Ook wordt Today is Canday betrokken bij diverse herdenkingspenningen.

 

Hennie Bouwe, werkzaam bij Today is Canday, tekende afgelopen jaren voor diverse ontwerpen van deze Herdenkingsmunten en -penningen. Te weten:

 

 • 2006 Het Belasting Vijfje (wettig betaalmiddel)
 • 2014 WK Oranje Penning
 • 2017 EK Oranje Leeuwinnen Penning
 • 2017 Het Johan Cruijff Vijfje (wettig betaalmiddel)

 

In opdracht van de Koninklijke Nederlandse Munt is Hennie Bouwe gevraagd voor het ontwerp van de Gouden Toss Munt. Voor alle verzamelaars en sportfanaten worden er ook een zilverkleurige replica’s van de Gouden Toss Munt geslagen en aangeboden.

 

 

Het ontwerp
Het ontwerp van een munt kent een kop- en muntzijde. Deze munt is extra bijzonder omdat de kopzijde deze keer bestaat uit een leeuw (logo KNVB) en de muntzijde bestaat deze keer uit een beker (logo TOTO KNVB Bekerfinale).

 

Het patroon, wat als fond voor het muntontwerp dient, is het verbindend elementen tussen kop- en muntzijde. Dit patroon geeft een spectaculaire uitstraling en toont de operationele uitmuntendheid van de Koninklijke Nederlandse Munt.

 

De elementen, zoals beker, krans, copy en de leeuw, hebben een opwaartse uitvoering waardoor het de munt diepte geeft.

Zilverkleurige replica
Officiële uitgifte als zilverkleurige replica van de Gouden Toss Munt ter ere van de 100ste TOTO KNVB Bekerfinale.

 

 • Unieke toss munt voor eigen gebruik
 • Geslagen door de Koninklijke Nederlandse Munt
 • Ontworpen door Hennie Bouwe, ontwerper van het Johan Cruijff Vijfje
 • Verkrijgbaar via knm.nl

 

Specificaties

 • Metaal: Cu/ Ni
 • Gewicht: 15,5 gram
 • Diameter: 33 millimeter
 • Kwaliteit: Brilliant Uncirculated
 • Ontwerper: Hennie Bouwe

 

Promo
Speciaal voor de gelegenheid maakte we bij Today is Canday een korte promo.