Creative Mathness: The Recap

Na maandenlang zwoegen, ploeteren, brainstormen en creëren is het dan zover. Onze manier om met data en creativiteit impactvolle campagnes te realiseren – Creative Mathness genaamd – is van A tot Z vastgelegd in een document dat de naam ‘Campaign Playbook’ draagt. Onze zienswijze en dit document introduceerden we met een waanzinnig evenement, in samenwerking met partners die vanuit diverse disciplines een bijdrage kunnen leveren aan de impact van campagnes. 

Wij zijn het soort mensen dat altijd vernieuwing wil. Het soort dat alles in twijfel trekt om er vervolgens achter te komen dat de waarheid er misschien wel net ietsje anders uit ziet dan wij, of anderen, dachten. Of misschien juist helemaal niet. Either way, het is een continue leerproces en dat maakt ons vak zo bijzonder interessant. Vanuit dit leerproces is onze werkwijze ontstaan waarbij we data en creativiteit elkaar laten versterken en noemen dit: Creative Mathness. Hoe laten we deze twee uitersten samenwerken en vooral voor ons werken? 

 

De middag werd afgetrapt met een inleidende speech van Natascha van den Ende, Managing Director van ons bureau. Zij memoreerde waar we sinds de oprichting in 2013 vandaan zijn gekomen, dat digitale innovatie ons vanaf het begin in het bloed heeft gezeten en schetste waar we naar toe gaan, om vervolgens het bruggetje te maken naar Cora Bos van Zuiver Media.

 

 

Cora gaf ons een mooi betoog over televisie: tv is niet dood, maar muteert. Waarbij technologie ons in staat stelt de attributie van massa media aan conversie te meten. En met nieuwe ontwikkelingen als digitale product placement verandert het landschap en maken we nieuwe dingen mogelijk. 

 

 

De tweede spreker was Jelle Stienstra van PTTRNS.ai. Aan de hand van intrigerende cases vertelde hij ons over hoe Artificial Intelligence jou en de consument helpt om het concept ‘smaak’ te begrijpen. Zijn voorbeelden over bier, parfum en schoenen legden uit hoe je met hyperpersonalisering van waarde kan zijn in het online landschap als het gaat om voorkeuren op basis van zintuigelijke waarneming.

 

 

Daarna was het woord aan Wilco de Bie van Magneds. Zijn verhaal ging over het consumentengedrag en hoe je dit kunt beïnvloeden. De psyche van de mens is namelijk enorm fascinerend en tevens het centrale punt van ons vak. Daarom maakte Wilco ons bewust van de achterliggende reden waarom we doen wat we doen en hoe je klanten loyaal aan jouw merk maakt.

 

 

Vervolgens was ons gewaardeerde partner Beter Bed aan de beurt, vertegenwoordigd door Perijn Hoefsloot, Directeur Marketing en Customer Experience. De customer journey van Beter Bed omvat zowel de fysieke als de online winkel. Want de aankoop van een bed blijft een grote en vooral persoonlijke aankoop, waarbij het testen ervan essentieel is. Hoe online en offline hier samenspelen en naadloos op elkaar aansluiten, legde Perijn uit, is te danken aan de verregaande inzet van technologische mogelijkheden. En dan met name de combinatie van technologie, data en creatie.

 

En dan als laatste… Als kers op de taart… introduceerde onze eigen Rowan Polanen, Digitaal Strateeg van WeLikeMilk ons Campaign Playbook. Hierin laten we van A tot Z zien hoe iedere adverteerder succesvolle campagnes kunnen ontwikkelen, realiseren en inzetten. De lancering werd afgesloten met het uitreiken van keycards die online toegang verlenen aan het maar liefst 220 pagina’s tellende document. De gedrukte versie, waar momenteel slechts één uniek exemplaar van bestaat, zal binnenkort ook in grotere oplage beschikbaar zijn. Dus stay up to date!

 

Al met al was het een enorm geslaagde dag. Special thanks to alle sprekers en onze fantastische klanten die ons inspirerende werk mogelijk maken!

 

 

 

Download 220 pagina’s Campaign Playbook!

Ben jij CMO, (online) marketeer, of in een andere functie verantwoordelijk voor campagnes aan adverteerderszijde? Dan sturen we je het Campaign Playbook graag – gratis – naar je toe. Het enige wat wij daarvoor nodig hebben is je mailadres. Het Campaign Playbook ‘Creative Mathness: How data drives campaigns to impact” is uitsluitend bestemd voor en wordt alleen ter beschikking gesteld van marketing/communicatie verantwoordelijken aan adverteerderszijde. Today is Canday behoudt zich het recht voor om aanvragen niet te honoreren.