Hoe maak je van 1.000.000 brand fans leden?

Hoe we Powned in de lucht hielden.

Inleiding

PowNed is een omroepvereniging die deel uitmaakt van het Nederlands publiek omroepbestel. PowNed heeft een kritische, uitdagende en ongecensureerde stijl en richt zich op de netwerkgeneratie, die veelal bestaat uit millenials. Naast de Nederlandse televisie is PowNed online ruim vertegenwoordigd op social en Youtube kanalen.

 

Expertises

Big Idea

Brand ecosystem

Campaign development

Business Strategy

Business Case Modeling

Campaign Measurement

Campaign Optimalisation

Concepting

Content Development

Customer Journey

Design

Long Copy

Marketing Automation Architecture

Media Strategy

Online Strategy & Development

Performance Marketing Optimalisation (CPX)

Social Media Copy

Insights Analysis

Marketing Business Case

Pre-Roll Advertising

Uitdaging

Powned klopte aan met de vraag om 60.000 betalende leden te werven voor 2020 om het voortbestaan van de omroep veilig te stellen. Online heeft PowNed 700.000 volgers op Facebook en 300.000 abonnees op Youtube. Van deze betrokken, maar nog niet betalende volgers zal een percentage lid moeten worden voor behoud van hun omroep status.Oplossing

Ecosysteem

Hou PowNed in de lucht! Hoe dan?

WeLikeMilk heeft in nauwe samenwerking met het reclamebureau Today is Canday de ‘Jij telt niet mee’ campagne geïntroduceerd. In de campagne gaat het om de meer dan 700.000 online volgers van PowNed die volgens Den Haag niet meetellen. PowNed’s enorme online publiek telt niet mee, omdat de meeste van deze fans en abonnees nog geen betalend lid zijn van de omroep! Door lid te worden tel je wel mee en krijg je 2019 gratis. De campagne bestaat uit online video en online display voor social en youtube.

 
Contact