Not A Normal Christmas Party

...hoe verkoop je 'n evenement tijdens 'n lockdown?

Inleiding

Today is Canday Amsterdam is gevestigd in een monumentaal pand waar ooit ruwe diamanten geslepen werden. Hoe toepasselijk. Bovenop de 6e en de 7e etage van Capital C, zoals de creatievebedrijvenhub vandaag de dag heet, vind je de High Light. Een exclusieve eventvenue die bestaat uit een gigantische glazen koepel met indrukwekkend uitzicht over de stad. Deze ruimte is beschikbaar voor events van wel 400 personen, heeft een eigen dakterras en serveert geweldig eten en drinken. Van exclusieve rooftop-diners, TV-shows met publiek, tot Amsterdam Fashion Week modeshows; daar gebeurt het.

 

Expertises

Campaign development

Concepting

Big Idea

Copywriting

Design & Setdesign

Video Concept & Production

Media Strategy

Uitdaging

Deze geweldige eventspace had ook de laatste 2 maanden van 2020 het decor moeten zijn van menig groot eindejaarsevent. Ware het niet dat corona roet in o.a. de kerstdishes en ‘t oliebollenbeslag gooide. Een grote strop voor Capital C, vanwege de boekingen die wegvielen. Bovendien stond er in de High Light een volledige peperdure breedband broadcastingstudio plots werkeloos te zijn. Wat nu?Insights

Gelukkig is de mens vindingrijk. En zeker de creatieve mens weet heel goed te roeien met de riemen die hij/ zij tot de beschikking heeft. Dus werd gauw geïnventariseerd wat die riemen zoal waren in dit geval. De volgende drie constateringen bleken bijzonder waardevol:

Streamend meeten de norm.

Het bedrijfsleven heeft ondertussen haar massaal thuiswerkende workforces voorzien van computers en laptops met daarop telewerkoplossingen als Zoom, Microsoft Teams of Cisco Webex geïnstalleerd. Teleconferencing is gewoon geworden.

Top notch equipment in huis.

De High Light van Capital C beschikt over een compleet uitgeruste TV-studio, inclusief studiolichtsets, meerdere high-end, high-resolution videocamera’s én een supersnelle superbreedband dataverbinding om een ongelimiteerd aantal deelnemers te kunnen aansluiten.

Netwerk barstensvol talent.

Capital C is een bedrijvenhub voor de creatieve industrie. In het netwerk is voldoende creativiteit aanwezig om snel tot creatieve oplossingen te komen. Neem nu ‘t marketingtalent binnen Canday en WeLikeMilk, maar denk ook aan camera- en geluidmensen en presentatoren.

Oplossing

NOT A NORMAL CHRISTMAS

Met het besef dat de jaarlijkse bedrijfsfeesten dit jaar geen doorgang vinden, bood Capital C een nieuw concept aan; de ‘NOT A NORMAL CHRISTMAS PARTY’. Een kant-en-klaar streaming kerstfeest waarmee je niet alleen collega’s een mooie ervaring bezorgt, maar ook de culturele sector steunt. Een knallend online feest met een cabaretier die een oudejaarsconference samenstelt met de CEO, de postkamer, marketing, IT en sales. Ondersteund door een top DJ die een vette (kerst)mix draait op het DNA van het bedrijf. Daarbij werd gezorgd voor een cocktailset, borrelplank of fles wijn die bij de collega’s thuisbezorgd werd.


Steun aan culturele sector en eventbranche


Thomas Zwart, directeur Capital C:


‘Als centrum voor de creatieve industrie waar kunst zo’n belangrijk onderdeel uitmaakt van het pand en als plek waar veel evenementen plaatsvonden, zagen wij van dichtbij hoe zwaar de culturele sector en eventbranche het hebben. Wij dachten, als we iets verzinnen, moeten zij hiervan meeprofiteren. Daarom betrokken we DJ’s en cabaretiers bij ons idee, en zij waren direct enthousiast om met ons mee te doen.’

SEE - LinkedIn video

Om het online kerstfeest in de sociale mediakanalen te promoten, schreef en regisseerde Today is Canday een script dat werd opgenomen in de High Light, om op humoristische wijze het ‘NOT A NORMAL CHRISTMAS PARTY’ concept onder de aandacht te brengen van de B2B doelgroep. Mediapartner WeLikeMilk tekende voor de mediastrategie. Het hilarische resultaat van slechts 3 dagen werk (van concept tot launch), staat hieronder klaar:

DO – Landingpage

Ook ontwierpen we het logo – conform de Capital C huisstijl – en ontwierpen we een bijzonder basic, maar o zo effectieve landingpage waar de doelgroep na het zien van de LinkedIn video op aanbelandde, om het feest te boeken.

Geef toe. Je bent toe aan een bureau van nu.

Contact

Get the Box ánd the Bucket!

Introductie Domino’s Crunchy Chicken range

Een ode aan de Slaapkop.

Lancering van een nieuwe strategie.