Ik zou u nooit blind behandelen

The Merz Aesthetics Blindfold campagne

Inleiding

In opdracht van het van oorsprong Duitse Merz Aesthetics lanceerden we de nazomer van 2021 in Nederland en België (Vlaanderen en Wallonië) een nieuwe, uitgebreide campagne voor Ultherapy®. Ultherapy® is een niet-invasieve collageen versterkende techniek die met ultrasound werkt. Bijzonder is het feit dat esthetisch artsen zelf ook in de campagne meedoen, uit naam van hun eigen klinieken.

De campagne is tot stand gekomen door intensief met Health Care Practitioners samen te werken en richt zich tot zowel hun huidige als potentiële patiënten. Merz Aesthetics is gespecialiseerd in de ontwikkeling van veilige, innovatieve en minimaal-invasieve esthetische behandelingen. Ultherapy® is hiervan het bewijs.

 

Expertises

Brand ecosystem

Campaign development

Concepting

Design

Video Concept & Production

Activation

Uitdaging

Allereerst dienden de (potentiele) klinieken geactiveerd te worden; enerzijds om gebruik te gaan maken van Ultherapy® en anderzijds om via hen de patiënt te bereiken. Naast de inzet van klinieken naar patiënten toe hebben we, in samenwerking met WeLikeMilk, een uitgekiende online marketingstrategie ontwikkeld.

Extra uitdaging
De uitdaging tussen de landen zat ‘m daarnaast in dat de restricties in België om te communiceren over esthetische behandelingen in dat land vele malen groter zijn, dan in Nederland.Insights

Het big idea refereert aan de werking van Ultherapy®. Eerst wordt met het Ulthera® systeem de huid geanalyseerd tot op precieze dieptes van 1,5, 3,0, en 4,5 mm. Dat is dieper dan andere niet-invasieve opties zoals die met laser en radiofrequenties. Vervolgens worden de micro-gefocuste Ultherapy® geluidsgolven nauwkeurig op die diepste huidlagen afgestemd. Middels echotechniek ziet de arts precies waar in de huid behandeld wordt.

Zowel de messaging als het ecosysteem zijn vervolgens gebaseerd op de insight dat patiënten vertrouwen op de expertise van de klinieken. Daarom is er, naast een direct to consumer aanpak, gekozen voor een b2b2c aanpak.

Oplossing

De kliniek in de hoofdrol

Participerende klinieken is de mogelijkheid geboden zelf in deze campagne te verschijnen. Zo voeren zij niet alleen campagne voor Ultherapy® van Merz Aesthetics, maar ook voor hun eigen klinieken. Merz organiseerde hiertoe professionele foto- en videoshoots ter plaatse. Uit deze shoots werden online en offline materialen vervaardigd die de basis vormen voor de campagne; zowel om in te zetten via de desbetreffende klinieken als rechtstreeks voor de patiënt.

Uitgekiende online inzet

 

 

De campagne richt zich tot de consumentendoelgroep middels een uitgekiende online-strategie. Die behelst onder andere samenwerking met de populaire platformen van Jan, LINDA, Harper’s Bazaar, Nouveau, Elle en &C. Het campagnethema luidt: ‘Ik zou u nooit blind behandelen’.

 

 

 

 

Dit om aandacht te vestigen op het feit dat bij een Ultherapy® ultrasound behandeling gebruik wordt gemaakt van echotechniek. Zo kan de esthetisch arts exact zien waar in de huidlaag behandeld wordt. ‘Want het zien van elk detail telt’, is dan ook de secundaire boodschap.

 

 

 

 

 

 

Resultaten

 

Door het inzetten van verschillende media als Digital out of Home, social advertising en programmatic advertising loopt de campagne goed. Er zijn in één maand meer dan 1,5 miljoen impressies gegenereerd. De campagne presteert boven benchmark en heeft inmiddels een stijging van 66% in webbezoeken gerealiseerd.

 

Geef toe, je bent toe aan een bureau van nu.

Contact