De smaak van succes.

Met een bereik van meer dan een miljoen mensen.

Inleiding

Look-O-Look introduceerde drie nieuwe producten: Candy Pizza, Candy Cake en Candy Sushi. En schakelde Today is Canday in om deze succesvol te lanceren met een omnichannel introductiecampagne.

 

Expertises

Business Strategy

Digital Strategy & Development

Content Strategy & Development

RTV Production

Responsive Web Design

Social Media Strategy & Design

Online & Retail Activation

Uitdaging

Om aandacht in het volle snoepschap te krijgen, moet je verrassen. De nieuwe snoepjes doen dit door hun unieke vorm en smaakbeleving. Tijd dus voor een even verrassende campagne.Insights

Elke campagne heeft een take-away: het gevoel of inzicht dat de campagne bij de doelgroep moet oproepen. Deze take-away was direct duidelijk toen we de nieuwe producten van Look-O-Look zagen: oog voor detail en de passie om de lekkerste ingrediënten bij elkaar te brengen, móesten eenvoudigweg centraal staan.

Sweeten the deal

Een toverformule is het nooit geweest. Maar slim gebracht kan een ‘1+1 gratis’-boodschap in de wereld van de fast moving consumer goods wel degelijk impact maken.

Shoppers vs. snoepers

In een productcategorie waar de shoppers niet altijd de snoepers zijn, zul je beide doelgroepen in beweging moeten krijgen.

Candy Crush

Voor engagement en de versterking van de ‘love for the brand’ zijn online ambassadeurs op social media onmisbaar.

Oplossing

Een kijkje in de keuken.

We creëerden een multichannel campagneconcept waarmee we in TV-commercials, pre-rolls, printadvertenties, instore & online activaties en social content de kwaliteiten van de nieuwe productlijn centraal stelden. Zo zetten we de Pizza, Cake en Sushi neer onder de naam ‘Sweet Surprise’. En riepen we drie Look-O-Look chefkoks in het leven.

Big Idea

Omdat de drie nieuwe Look-O-Look snoepjes zich goed lenen als cadeautjes voor jezelf óf voor iemand anders, ontstond de tagline ‘Verras iemand anders, of trakteer jezelf’. En om te laten zien dat Look-O-Look deze sweet surprises met zorg bereidt, ontwikkelden we drie video’s voor TV en social met een culinair tintje. Hierin prijzen een Italiaanse, Japanse en Britse chef de producten aan. Met oog voor detail, gevoel voor presentatie en de passie die je van een chefkok mag verwachten.

Online activatie

Een surprise wordt pas écht sweet als je ‘m kunt delen. Met de online activatie ‘Verras een vriend of vriendin en win een Sweet Surprise’ – voor jongeren tussen 12 en 18 jaar – speelden we daarop in. Twee weken lang gaf Look-O-Look de nieuwe snoepjes en diverse activiteiten voor twee personen weg.

Marketing bureau Amsterdam

Prijsbezorging

Omdat de ‘Sweet Surprise’ verpakking doet denken aan bezorgmaaltijden bezorgde een Look-O-Look-koerier de prijzen bij de winnaars thuis. Aan de actie deden 1466 mensen mee.

Marketing Agency
Content Marketing
Marketing Agency

Instore activatie

Op de winkelvloer lanceerden we een ‘1+1 gratis’-actie, aangejaagd door displays in alle grote supermarkten van Nederland.

Marketing Agency

Social media: Facebook

Look-O-Look’s 19K volgers op Facebook werden als eerste betrokken bij de producten én de online activatie.

Social media: Instagram

Voor de groeiende groep Instagrammers lanceerden we een mini-campagne met #sweetsurprise. Een reeks posts en video’s die goed waren voor een stijging op interactiviteit van 300%.

Behind the scenes

In de drie video’s voerden we de visuele identiteit van het merk tot in de kleinste details door. Hoe we dat deden, zie je in de ‘making of’.

Ecosysteem

Campagneplanning

We analyseerden de customer journey en optimaliseerden de touchpoints voor maximale impact van de productlancering.

 

 

1. Multichannel video campagne
On- en offline bereik aanjagen via TV-commercials, pre-rolls en social video’s.

 

2. Printadvertenties
Shoppers activeren via traditionele, gedrukte media.

 

3. Online activatie
Jonge consumenten activeren met een actie die aansluit bij hun leefwereld en plek in de customer journey.

 

4. Instore activatie
Shoppers activeren met een actie die aansluit bij hun behoefte en plek in de customer journey.

 

5. Social media campagne
Online bereik, merkvoorkeur en brand love vergroten.

Resultaten

De ‘Sweet Surprise’-campagne overtrof alle doelstellingen. De social content werd massaal gedeeld en geliked. De snoepjes waren tijdelijk zelfs uitverkocht. Met deze productlancering heeft Look-O-Look haar positie in het snoepschap verder verstevigd met een aanzienlijke groei van het marktaandeel.

 
Canday, Creative Content, Today is Canday, Content creation, Content creation social media,

Toe aan creatief werk, dat business creëert voor jouw merk? Maak je shortlist één bureau langer.

Contact

Daar woon je beter van.

Goed voor een trafficstijging van 51%.

Grote update,
groots effect.

70% doelgroepawareness nieuwe Schijf van Vijf.