Electro World heeft het mooi voor elkaar

De zekerheid van de lokale ondernemer als fundament.

Inleiding

Retail staat voor de grootste uitdaging ooit. Want consumenten vinden hun weg vandaag de dag via een wirwar aan touchpoints en devices. En zijn door de verwennerij van digital native spelers gewend geraakt aan een hoge mate van service, snelheid en operational excellence. De formule voor retail is volgens specialisten simpel: ‘go omnichannel’ of ‘go new retail’. Ga er maar aan staan

 

Expertises

Big Idea

Brand Propositions

Brand Strategy & Identity

Campaign development

Concepting

Brand Strategy

Uitdaging

Het retailsegment ‘consumentenelectronica’ is de afgelopen jaren drastisch veranderd. Grote spelers van weleer als Megapool, Scheer & Foppen, It’s, Dixons, De Harense Smid en Kijkshop zijn al lang van de radar verdwenen. Relatief nieuwe spelers als Cool Blue en MediaMarkt domineren en er lijken nauwelijks kansen voor anderen als je niet een digital first strategy hebt. In veel gevallen zouden we zeggen.. You are so right. Maar het kan ook anders.Oplossing

Think national, act local

De kracht en onderscheidende waarde van de formule zit in de ruim 140 lokale ondernemers die stuk voor stuk vanuit hun passie voor het vak én de kennis van de individuele klant, de beste en meest persoonlijke service bieden. Deze service is vertaald in drie niveaus oplossingen: kleine oplossingen, grote oplossingen en luxe oplossingen.

Over de campagne 'Mooi voor elkaar"

De briefing was om zowel de kracht van de lokale ondernemer als de gelaagdheid in oplossingen over de bühne te krijgen en concreet te maken middels een landelijk positionerende campagne. Landelijke bekendheid verkrijgen over de as van de individuele ondernemer lijkt een tegenstelling, hiervoor heeft Today is Canday een oplossing bedacht.

TOUCH

Voor de TOUCH laag van de campagne, heeft Today is Canday ‘Bas’ in het leven geroepen als typische Electro World ondernemer, welke we volgen in zijn dagdagelijkse werk. Door hem te volgen worden de oplossingen die Electro World biedt concreet zichtbaar en voelbaar.

De TV commercial geeft aan het eind ruimte aan de namen van andere Electro World ondernemers om zo duidelijk te maken dat iedere ondernemer dezelfde betrokkenheid heeft bij zijn klanten en dezelfde service biedt. Zo wordt Bas als typische Electro World ondernemer symbool en ‘talking head’ voor alle ondernemers. In de radio commercial komt vervolgens een aantal echte ondernemers aan het woord over wat zij hun klanten bieden. Op deze manier wordt de formule belofte gekoppeld aan en ingevuld door individuele ondernemers.

TELL

Het verhaal van Bas wordt online middels verschillende video’s verder verdiept. Hierin komen de verschillende oplossingen naar voren die elke Electro World ondernemer biedt; of het nu gaat om installatie buiten werktijd, de kennis die men heeft over de laatste innovaties of kleine reparaties om niet meteen een nieuw apparaat te hoeven aanschaffen.

SELL

Ondanks dat de briefing en doelstellingen expliciet zaten op het landelijk positioneren van Electro World, is er uiteraard ook een conversie element aan toegevoegd, om de mediaspend zo optimaal mogelijk te benutten. In dit geval is conversie met name de traffic naar de winkel. Naast de gebruikelijk tag-ons op radio en TV, welke modulair zijn afgestemd op de gecommuniceerde oplossingen, wordt de online content en het mechanisme daar verder op ingezet.

The making of "Mooi voor elkaar Bas"

In deze case video zie je hoe we deze campagne ontwikkelden. Er is niet leukers om met het complete team vroeg uit bed te komen om samen voor het maximale resultaat te gaan. Het was wel vroeg op 🙂 maar we hebben lol gehad. Drie dagen draaien en fotograferen om alle digital assets te erop te krijgen. What a thrill! Special thanks to United Retail, Camfactor en NoPoint.

Contact

Daar woon je beter van.

Goed voor een trafficstijging van 51%.

Grote update,
groots effect.

70% doelgroepawareness nieuwe Schijf van Vijf.