Alles voor een lekker lopend thuis

Nieuwe merkcampagne vanuit belevingswereld van de consument.

Inleiding

Begin 2021 is de nieuwe merkcampagne van Electro World gelanceerd. Dit is de tweede fase van de eerder geïntroduceerde positionering ‘Mooi voor elkaar’. In de eerste fase in 2019 is de nadruk gelegd op de waarde ‘dichtbij’, door Bas op te voeren als symbool voor dé Electro World ondernemer die altijd klaar staat om je te helpen. Deze campagne, die ook is ontwikkeld door Today is Canday, was zo succesvol dat het merk na ruim 1,5 jaar al klaar was voor de volgende stap in de positionering: de verdieping van de rol die Electro World inneemt in het dagelijkse leven thuis. Waar de eerste campagne Bas volgde, wordt er nu ingezoomd op het dagelijkse huishouden van de klant.

De nieuwe campagne werd afgetrapt met een televisiecommercial en zal gedurende 2021 en 2022 zichzelf steeds meer ontvouwen in een samenspel tussen verschillende kanalen, die samen het verhaal van Electro World vertellen. De hoofdboodschap: Electro World snapt als geen ander dat het thuis altijd doorgaat. Daarom zijn de Electro World ondernemers altijd in de buurt, om te zorgen dat het thuis ook door kan blijven gaan.

 

Expertises

Brand Strategy

Concept Development

Video Concept & Production

Digital Strategy & Development

Uitdaging

Met 150 winkels is Electro World is vandaag de dag de grootste elektronicaketen in Nederland. Ondanks dat heeft Electro World niet de grootste naamsbekendheid; onbeholpen namelijk maar 5%. De ondernemers van Electro World zijn bescheiden en schreeuwen zeker niet van de daken dat zij goed in zijn in wat ze doen. En dat terwijl ze hier alle recht toe hebben… Hun level van service en deskundigheid op lokaal niveau zie je vrijwel nergens meer vandaag de dag. Onze uitdaging was om de naamsbekendheid naar 8% te helpen en de propositie met trots uit te dragen. Daarnaast wil Electro World een moderne, frisse uitstraling krijgen, om ook de jongere doelgroep aan te spreken.Insights

Kwaliteit en duurzaamheid

De grote concurrenten van Electro World spelen voornamelijk in op scherpe prijzen en online verkoop. Electro World onderscheidt zich juist op kwaliteit, service en lokale bereikbaarheid. Er zijn tegenwoordig weinig spelers die op deze pijlers kunnen bijbenen. En dat pakt gunstig uit, nu men steeds bewuster is wat betreft kwaliteit, duurzaamheid en persoonlijk advies. Hierdoor is men bereid om iets meer te betalen, als daar tegenover staat dat zij volledig ontzorgd worden in de aankoop, bezorging, installatie en reparatie van hun apparatuur.

Oplossing

In een multichannel campagne laten we zien dat Electro World snapt dat ieder huishouden anders is, maar dat iedereen één ding met elkaar deelt: thuis gaat het altijd door. Het huishouden staat nooit stil en daarom wil je dat alle huishoudelijke apparaten ook blijven werken. Dit laten we zien in emotionele situaties, waarin we het dagelijkse leven schetsen van verschillende huishoudens met een diversiteit aan leeftijden en gezinssamenstellingen. Want voor al deze thuissituaties, is Electro World er om te helpen wanneer nodig. 


Content

Om het verhaal van de Electro World ondernemer zo goed mogelijk in beeld te krijgen, hebben we alle verschillende gezinssituaties, leeftijden en probleemsituaties in kaart gebracht. We wilden dat de gehele doelgroep zich kan herkennen in de settings die we creëerden. Daarnaast was het belangrijk om ‘ondernemer Bas’, het gezicht van de eerdere commercialswederom een rol te geven in deze thuissituaties. Zodoende zijn er tientallen scenario’s uitgedacht en scripts geschreven. Deze zijn vervolgens, in samenwerking met onze Canday Creative Network partner Pixelheaven tot leven gebracht in een complexe en uitdagende videoproductie die voor multi-inzetbaar beeldmateriaal zal zorgen om gedurende 2021 en 2022 mee te communiceren, zowel online als offline.  

POS -materiaal

Geef toe. Je bent toe aan een bureau van nu.

Contact

Electro World heeft het mooi voor elkaar

De zekerheid van de lokale ondernemer als fundament.