Een ode aan de Slaapkop.

Lancering van een nieuwe strategie.

Inleiding

Niet toevallig op de valreep van 2020, gaf Beter Bed Today is Canday groen licht voor haar opvallende, nieuwe, multichannel communicatiecampagne, die de term ‘slaapkop’ in een heel ander licht zet. Dit ter lancering van het geheel nieuwe communicatiethema: Beter Bed, beter slapen, beter leven.

 

Expertises

Brand ecosystem

Brand Strategy

Concept Development

Video Concept & Production

Digital Strategy & Development

Uitdaging

Lang en heel zorgvuldig was er door Beter Bed en Today is Canday aan strategieën gewerkt om het Beter Bed merk futureproof te maken in een wereld waar de concurrentie zeker niet ligt te slapen... De uitdaging? De nieuwe strategie -met als speerpunten health & wellbeing- lanceren voordat de concurrenten van Beter Bed dit domein zouden kunnen claimen.Insights

Beter slapen past in een gezonde lifestyle.

We zien hoe de consument steeds vaker, bewuster kiest voor de gezondere opties in het leven. Dat biedt kansen: zo blijkt uit onderzoek van Beter Bed dat haar brede doelgroep in het kader van een grotere ‘health & wellbeing bewustwording’, bereid is aanzienlijk meer van het huishoudbudget te spenderen aan niet alleen de twee pijlers ‘beter eten’ en ‘beter bewegen’, maar ook aan de derde pijler: ‘beter slapen’.


December is hét moment!

Q4 is traditioneel hét moment dat consumenten denken aan goede voornemens met betrekking tot beter, gezonder leven. Het moment dus ook voor Beter Bed om de nieuwe health-propositie en pay-off te lanceren. Niet met opgeheven vinger, maar middels een sympathiek, gewaagd creatief concept. Werd voorheen slapen heel calvinistisch met luiheid geassocieerd, nu weten we wel beter. Immers; goed slapen is gezond en belangrijk om goed te kunnen presteren.


Sympathie is key.

Beter Bed kan mensen geen beter leven beloven, maar wel vanuit de meer dan 35 jaar slaapervaring helpen beter te slapen, hetgeen mede optelt tot beter presteren, prettiger leven. Deze boodschap vergt de juiste, sympathieke, ongecompliceerde toon in merkcommunicatie waar alle meer inhoudelijke content op kan landen. De merkclaim dient dan vooral duidelijk, concreet en aansprekend te zijn.

Oplossing

2021 wordt het jaar van De Slaapkop!

Beter Bed, beter slapen, beter leven.


Today is Canday lanceerde een ware tweetrapsraket die ‘slaapkop’ tot compliment, geuzennaam ‘omdenkt’ én tegelijkertijd de nieuwe pay-off ‘Beter Bed, beter slapen, beter leven’ lanceert. Want juist slaapkoppen slapen beter, leven beter. Die zijn alerter, fitter, gelukkiger en actiever, doordat zij om te beginnen onverstoord en onafgebroken hun 8 uur slaap iedere nacht pakken.

Multichannel campagnevoeren.

Digital Out of Home


De eerste plaatsingen van communicatie-uitingen waren december 2020 te zien op opvallende locaties in de vorm van digital out of home vlakken en digitale billboards langs de snelwegen. Prikkelende oneliners maakten de slaapkoppen van Nederland op humoristische toon allerlei complimenten, om vervolgens af te titelen met ons gloednieuwe thema voor Beter Bed.

Energieke video

Ook produceerde Today is Canday samen met onze videoproductiepartner Pixel Heaven, video voor toepassingen in de sociale media en voor op televisie, waarin Slaapkoppen van divers pluimage juist laten zien hoe uitgeslapen, slim, vrolijk, fit en energiek ze zijn.

Slaapkoppen missen geen sale

Het Slaapkoppen concept werd ook ingezet als ingang/ creatieve haak voor sales-acties als de Beter Bed Winter Sale.

Slaapkoppen in koffietijd

Tevens maakt Beter Bed het belang van goede slaap gespreksonderwerp in TV-programma Koffietijd, op RTL4. Een heuse slaapguru legt uit waarom juist slaapkoppen het bij het rechte eind hebben.

Geef toe. Je bent toe aan een bureau van nu.

Contact

De Nieuwe Slaapkamer van Nederland

… daar staat toch niet zomaar een bed in?

Iedereen de beste nachtrust.

Beter Bed presenteert de Beter Bed Favorieten