♫ HELLOOO GOODNESS!!!♫

Kicking off the new Domino’s Brand Fundament

Inleiding

From the Domino’s brief: “We zijn op zoek naar een lange termijn campagneplatform om ons merkverhaal op een opvallende, aantrekkelijke en overtuigende manier over te brengen. Het mag meer van nu zijn, meer dynamisch, tikje stoerder en verfrissender, want we willen ons merk verjongen, om zo nieuwe doelgroepen aan te spreken. We zoeken naar nét dat momentje dat men niet verwacht en daarmee een glimlach realiseert.”

Oftewel: ALWEER een hele leuke briefing van het sympathieke Domino’s. Hun brand mentality zegt: ‘We love to connect with people. And bring them closer.’ Alles wordt op alles gezet om dat waar te maken.

 

Expertises

Brand Strategy & Identity

Brand Propositions

Big Idea

Persona development

Campaign development

Concepting

Soundlogo

Design

RTV Production

Uitdaging

Creëer ‘iets’ dat uiting geeft aan de ervaring die iemand beleeft bij Domino’s nogal uiteenlopende USP’s als snelle bezorging, gevarieerd menu, verse kwaliteit en toffe kortingsacties, zodra men Domino’s bestelt, ontvangt, opent en geniet.

Met welke visuele en/of auditieve elementen vullen we het bestaande Domino’s merkplatform aan? Let wel: die elementen dienen door alle communicatie heen – archetypisch – herkenbaar te zijn voor Domino's. Breng dit tot leven! En dan graag wel origineel en impactvol!Insights

Deze inzichten hebben ons geholpen bij het precies bepalen van de uitdagingen. Zie ook Domino’s vier merkpijlers:

1: ‘Alles wordt lekker vers voor je bereid.’

2: ‘Domino’s heeft altijd verrassende en scherpe aanbiedingen.’

3: ‘Domino’s bezorgt alles supersnel én lekker warm aan je deur.’

4: ‘Domino’s heeft zo’n gevarieerd menu, dáár staat voor ieder wat wils tussen.’

Die vierde -Choice & Variation- dient als ‘startschot’ voor de nieuwe merkcampagne. Domino’s ‘The Box AND the Bucket’ campagne , gebaseerd op Canday’s ‘same time delivery’ insight, was daar ook op gebouwd. Variatie is namelijk een belangrijke Domino’s troef in de strijd met de concurrentie.

Domino’s bereikt met -Choice & Variation- nieuwe klanten die geen pizzafans zijn, maar wel met gezin of vrienden van een salade, kipmaaltijd, Hot Sandwich of gebakken aardappeltjes willen genieten. Moet dat wel net zo warm zijn en dus tegelijk bezorgd worden.

‘PEOPLE CRAVE BELONGING WHILE THEY ASSERT THEIR RIGHT TO BE DIFFERENT’

Mensen willen binnen een groep de vrijheid en het plezier voelen om hun eigenzinnige zelf te kunnen zijn, terwijl ze er tegelijkertijd ook graag ‘bij willen horen’.

‘FOOD BONDS PEOPLE’

Samen eten delen is een heel sterk sociaal verbindend moment. De gerechten op het menu van Domino’s lenen zich bij uitstek om te delen en brengen zo mensen nog sterker bij elkaar.

Echt ‘bonding food’ nodigt ook uit om elkaars keuzes te delen en verschillende dingen te proberen.

‘ONE STOP SHOP’

Dankzij het uitbreide menu, kan voortaan het hele gezin of de hele vriendenclub, slagen bij één bezorger en zo kan iedereen gezellig allemaal tegelijk eten, alles lekker net zo warm! ‘Pizza óf kip?’ Nee hoor. Concessies doen hoeft niet meer. Het is en-én bij Domino’s.

Oplossing

‘HELLOOO GOODNESS!’

“...is de perfecte manifestatie van Domino’s merkbeleving; het verwoordt op vrolijke wijze de verwelkoming en tegelijkertijd de positieve verrassing op zowel product als performance van het Domino’s merk”.

MAAK KENNIS MET DE FAMILIE EENSGEZIND!

Hoe gelijkgestemd men ook kan zijn als sportliefhebbers, fans van één en dezelfde muzieksoort, of als gezinslid in een doorgaans heel eensgezinde familiemet betrekking tot de lekkere trek blijkt ieder individueel member van die groep dan toch heel onverwacht een heel andere maaltijdvoorkeur te hebben…! 

 

 

SONIC BRANDING

Nieuwe uitingen zullen die ‘Hello Goodness!’ ervaring gemeen hebben. Dat kan op verschillende momenten en plaatsen vallen. Maar het dient er altijd toe om dát moment te duiden dat iemand beseft: ‘Halleluja! DIT is lekker vers! Of goedkoop! Of snel bezorgd! Of veel variatie!’ In de eerste commercial wordt dat moment door een ‘Hello Goodness!’ jubelend gospelkoor op humoristische wijze gevierd. Spoiler-alert: dat koortje gaan we vaker terugzien én horen: sonic branding is namelijk een belangrijk onderdeel binnen dit brand fundament.

OVER DE KOOK!

Inmiddels is er een tweede TV Commercial live gegaan, waarin we zien dat je altijd op Domino’s kunt terugvallen als het koken binnen het gezin een keertje mislukt. Want Domino’s biedt iets voor elke smaak.

Geef toe, je bent toe aan een bureau van nu.

Contact