Over magie, mechanisme en een eekhoorn.

Hoe brengen we het gloednieuwe Beekse Bergen Safari Resort tot leven? Zo dus.

Inleiding

Beekse Bergen is bezig met een heel mooi nieuw project, nl. de bouw van een Safari Resort waarin men 200 luxe accomodaties aanbiedt, waarin men letterlijk tussen de dieren kan overnachten.

 

Expertises

Brand Strategy

Big Idea

Animation Concept & Development

Campaign development

Concepting

Video Concept & Production

Uitdaging

Dit is het eerste project van een grootschaliger ontwikkeling. In het kielzog hiervan is er een nieuwe merkstrategie ontwikkeld. Aan Today is Canday is gevraagd deze creatief te vertalen. De opdracht luidt dan ook: Vertaal de strategische positionering in een creatief idee dat zowel op de korte als de lange termijn de uniciteit van de Beekse Bergen naar verschillende doelgroepen en vanuit de diverse kroonjuwelen communiceert.Insights

"Ontdek wat onze natuur met je doet". Deze nieuwe positionering is ingestoken vanuit de rotsvaste overtuiging dat de natuur ieders leven verrijkt. De nieuwe campagne zet daarom de beleving van de verschillende doelgroepen centraal. De nieuwe claim 'Ontdek onze natuur' is de communicatieve drager van deze beleving.

Oplossing

Hoe brengen we
"Slapen tussen de dieren" tot leven? Zo dus.

Aan de rand van het safaripark wordt een uniek Safari Resort gebouwd, waar men letterlijk tussen de dieren kan overnachten. In een gebied van 42 hectare wordt het resort in twee fases bijzonder ruim opgezet. Nog voor de zomer van 2018, in april, wordt de eerste fase opgeleverd, met ruim 200 luxe accommodaties. Zeer luxe vrijstaande lodges, Afrikaanse safaritenten en avontuurlijke boomhutten liggen straks verspreid tussen bosgebieden, twee enorme savannes en een leeuwenvlakte. De accommodaties zijn geschikt voor 6, 8 en 14 personen en hebben allemaal zicht op de meest bijzondere dieren.

Zo'n introductie campagne bouw je slim op

Om het Safari Resort onder de aandacht te brengen heeft het campagne team van Today is Canday gekozen voor een gefaseerde aanpak. Eind december staat met de feestdagen het gezin centraal. Hier worden de eerste overwegingen gedeeld voor de familie uitjes in het voorjaar. In deze fase is er gekozen voor een krachtige teaser campagne. Met een radio commercial is er massamediaal bereik opgebouwd. Met een online campagne, waarin pre-rolls, banners en retarget banners centraal staan, is er gekozen voor een gerichte aanpak om de doelgroep te bereiken. In januari worden de overwegingen omgezet in concrete boekingen. Hier is groots uitgepakt om de doelgroep in het hart te raken. Met een indrukwekkende commercial laat Beekse Bergen op TV zien hoe bijzonder het is om te overnachten tussen de wilde dieren. De TV commercial wordt ondersteund met een radio en online campagne. Today is Canday is verantwoordelijk voor concept en creatie. Ook de gehele productie is door Today is Canday verzorgd.

Informeren en activeren tijdens de burstfase met een Indrukwekkende commercial

Met een TV-commercial gaven we de campagne landelijk bereik om heel Nederland te vertellen dat er je nu tussen de dieren kunt verblijven. Midden in hartje winter een commercial produceren, die het gevoel van voorjaar en beleving van het Safari Resort weet over te brengen, is een grote uitdaging. Today is Canday is trots op de intensieve samenwerking met Lukkien, het productiehuis die deze productie voor haar rekening heeft genomen. In overleg met Beekse Bergen is besloten om de productie in de studio te draaien. Een grote uitdaging waar creativiteit, nieuwe technieken en vakmanschap samenkomen. En ook lef en vertrouwen zijn hier twee belangrijk factoren gebleken. Dit huzarenstukje staat symbool voor de mogelijkheden die ons vak ons biedt. Today is Canday en Lukkien laten in deze TV commercial zien dat het kan en ook weten hoe.

Eerste kwartaal winnaar STER Gouden Loeki!

De Beekse Bergen Safari Resort TV-commercial is als één van de winnaars van de STER Gouden Loeki verkozen in het eerste kwartaal van 2018. Een publiekswaardering waar zowel Beekse Bergen als Today is Canday erg blij mee is natuurlijk.

Teasers zijn er om te teasen..

In december hebben een korte teaser gelaunched om het publiek en de medewerkers alvast een beetje op te warmen en de geesten rijp te maken voor dit nieuwe Safari Resort. December is een ideale maand om te teasen. De familie heeft dan alle tijd om tijdens de feestdagen plannen te maken voor de tripjes in het komende jaar.

Social marketing voor de brand-fans

De betrokkenheid met dieren is in alle doelgroepen behoorlijk hoog, zeker als het gaat om wilde dieren. De Beekse bergen maakt al jaren content om zoveel mogelijk informatie omtrent het welzijn en belevenissen van de dieren te delen. De eigen Rangers spelen hierbij een belangrijke rol en groeien uit tot invloedrijke social influencers. De Beekse Bergen neemt die rol zeer serieus en investeert hierin om de educatieve kwaliteit steeds verder te verhogen. Dit leidt tot een flinke schare brand-fans in binnen- en buitenland. Een prima platform dus om zulk mooi nieuws als het Safari Resort mee te delen en te interacteren.

Display banners duwen richting conversie.

Tripjes boek je online. Punt. Het in kaart brengen van de customer journey is noodzakelijk voor een succesvolle display campagne. Het campagne team (Beekse Bergen, Today is Canday en Zuiver Media) heeft een uitgebalanceerd startrecept gekozen om de campagne af te trappen. De tijd dat je als campagneteam klaar was als de campagne live ging, is voorbij. Gelukkig maar. Want we gaan na de campagnelancering net zo hard aan het werk als ervoor. Op het moment dat een doelgroep met middelen en boodschappen in aanraking komt, verandert er namelijk veel. En hoe goed we het gewenste effect van campagnes ook kunnen voorspellen, er blijven altijd een aantal variabelen waarop we minder invloed kunnen uitoefenen. We maken uitgebreide tussentijdse rapportages die inzicht verschaffen in de prestaties van de campagne. En analyseren we iedere seconde zodra deze is beëindigd. Voor ons is een campagne pas klaar, als de doelen zijn bereikt.

Radiocommercials als effect versnellers

Maar liefst 92 % van alle Nederlanders luistert iedere week naar de radio. Gemiddeld wordt er meer dan 3 uur per dag naar radiozenders geluisterd. Qua mediatijdbesteding staat radio overdag op eenzame hoogte. Door het nauwkeurig inplannen van commercials is het daarom relatief eenvoudig te sturen naar een effectief bereik met een effectieve contactfrequentie. Zeker in combinatie met een uitgebalanceerde mediamix.

Ecosysteem

Campagneplanning

We optimaliseerden alle drivers (budget, touchpoints, technologie) om voor het gloednieuwe Safari Resort maximale awareness, impact en conversie te genereren.Hoe goed we het gewenste effect van campagnes ook kunnen voorspellen, er blijven altijd een aantal variabelen waarop we minder invloed kunnen uitoefenen. Daarom.. data analyseren, veranderen, verbeteren. Over and over again... Ook dat is Today is Canday.

 

 

1. TV-commercials
Maximaal ATL-bereik creëren voor Safari Resort propositie met landelijke introductie.

 

2. Radiocommercials & tag-ons
De doelgroep activeren door merkbelofte, aanbod en call-toactions samen te brengen.

 

3. Display en re-target bannering
Online awareness vergroten en conversie naar de landingspage genereren.

 

4. Landingspage
Inhoudelijke bekendheid maximaliseren en verdieping creëren door alle traffic te verleiden tot conversie.

 

5. Social marketing – social posts
Het jongere, op social actieve deel van de doelgroep informeren en activeren.

 

6. Social marketing – branded video content & prerolls
Teaser campagne om het social actieve deel van de doelgroep te informeren en activeren.

Toe aan creatief werk, dat business creëert voor jouw merk? Maak je shortlist één bureau langer.

Contact

Een nieuwe merkbestemming.

Met 50% meer online conversie.

Daar woon je beter van.

Goed voor een trafficstijging van 51%.

Het nieuwe Overtoom
is Manutan.

Van 0 naar 56% naamsbekendheid in 90 dagen.