Een lekker warme, zomersgroene commercial hartje winter? Today is Canday!

< 3 min.

Bouwgarant bestaat dit jaar 25 jaar. En dat viert het bouwkeurmerk middels een door Today is Canday vervaardigde commercial van 20 seconden die zowel online als op radio en TV de aangesloten aannemers promoot.

 

Een ode aan alle bouwers.

Zelfbouwers, aanbouwers, verbouwers en renoveerders van Nederland staat nogal wat te wachten: het regelen van complexe milieuvergunningen, het rondkrijgen van de financiën in deze tijden van hoogconjunctuur én het vinden van een bonafide aannemer; ga er maar aanstaan! Daarom begint Bastiaan Ragas zijn tekst met het op een voetstuk plaatsen van al die ‘dappere’ bouwlustigen. Zo geeft Bouwgarant te kennen de doelgroep te begrijpen. En zo voelt de doelgroep zich begrepen, aangesproken, door Bouwgarant.

 

Hoe werkt Bouwgarant?

Bouwgarant heeft een tweeledige propositie. Enerzijds biedt ‘t aangesloten aannemers certificering zodat opdrachtgevers weten met een grondig doorgelichte aannemer van doen te hebben. En anderzijds -daarop aanvullend- biedt Bouwgarant opdrachtgevers een reeks optionele verzekeringen om nog meer afbouwzekerheid te garanderen, om zo te durven gaan voor die bouwdroom die men koestert.

 

Leuk weetje:

Regisseur Bart Meuleman van Camfactor schoot de commercial met vooruitziende filmblik in de zomer van 2019. Vandaar dat het groen er al zo lekker enthousiast ontsproten bijstaat!

 

Ongeduldig?

Geen zin om te wachten tot je ‘m per ongeluk ziet op TV? Hier staat ‘ie instantly te bewonderen: https://vimeo.com/362548140/5d1f484f45

 

Creative Mathness: The Recap

< 11 min.

Na maandenlang zwoegen, ploeteren, brainstormen en creëren is het dan zover. Onze manier om met data en creativiteit impactvolle campagnes te realiseren – Creative Mathness genaamd – is van A tot Z vastgelegd in een document dat de naam ‘Campaign Playbook’ draagt. Onze zienswijze en dit document introduceerden we met een waanzinnig evenement, in samenwerking met partners die vanuit diverse disciplines een bijdrage kunnen leveren aan de impact van campagnes. 

Wij zijn het soort mensen dat altijd vernieuwing wil. Het soort dat alles in twijfel trekt om er vervolgens achter te komen dat de waarheid er misschien wel net ietsje anders uit ziet dan wij, of anderen, dachten. Of misschien juist helemaal niet. Either way, het is een continue leerproces en dat maakt ons vak zo bijzonder interessant. Vanuit dit leerproces is onze werkwijze ontstaan waarbij we data en creativiteit elkaar laten versterken en noemen dit: Creative Mathness. Hoe laten we deze twee uitersten samenwerken en vooral voor ons werken? 

Lees verder

Meet our digital designer: Pleun

< 2 min.

Hi allemaal! 

Ik ben Pleun van Antwerpen, een guppie van 24 jaar die sinds een maand in het bezit is van een hele toffe baan als Digital Designer bij Canday. Hoogste tijd om wat meer over mezelf te vertellen denk ik zo.

Ik ben opgegroeid in het altijd gezellige Uden. Als bourgondisch dier bevind ik me graag onder het Brabants “geouwehoer” en de worstenbroodjes. Volgens mijn moeder ben ik ‘diegene die nooit wat wilt missen’. Ondanks dit jaren ontkent te hebben moet ik haar nu toch een beetje gelijk geven. Ik ben namelijk gek op gezelligheid!

Naast de eeuwige drang naar wat rumoer, schijn ik ook een neusje te hebben voor design. Ik ben daarom Grafisch Ontwerp gaan studeren aan de AKV St. Joost in Den Bosch, waar dit (gelukkig) werd bevestigd. Ondertussen zijn we 6 jaar, een diploma en een bescheiden hoeveelheid toffe projecten verder.

Maar wat leidt mij nu naar Today is Canday? Stiekem kennen we elkaar al een tijdje, want net voordat ik afstudeerde heb ik hier mijn stage mogen lopen. Ik lieg niet als ik zeg dat ik in deze 4 stage-maanden meer heb geleerd dan in de gehele 4 jaar van mijn opleiding.

Mijn liefde voor ontwerp dat écht werkt is hier ontstaan. Ik vind het daarom extra tof om na 2,5 jaar weer “terug” te zijn!

Ik heb ontzettend veel zin in de tijd die komen gaat. Dus wie weet, tot snel!

Liefs, Pleun

Hey You, i’m Sam!

< 2 min.

Sinds november mag ik mijzelf onderdeel noemen van Today is Canday. Voor mij een enorme kans om mijn horizon te verbreden en meer te leren over campagning en communicatie.
Hetgeen wat mij enthousiast maakte over Canday is de visie: ‘Hybrid impact agency voor merken en marketeers van vandaag, die willen verrassen, niet vervelen’. Ik was opzoek naar een plek waar ik kan leren van creatieve professionals, mijzelf kan blijven ontwikkelen en daarnaast goede en verrassende content mag creëren. Dit heb ik bij Today is Canday gevonden! 

Lees verder

Tv is dead. Hello Facebook.

< 4 min.

Dat adverteren op social media een uitgelezen kans is om bij je doelgroep effectief onder de aandacht te komen wisten we natuurlijk al lang. Dat je als merk niet lukraak je TVC in een timeline ad moet plotten ook. En dat je op social media niet concurreert met andere adverteerders maar met ‘de duim’ was ons ook al bekend. We hebben slechts 1,7 seconden tijd om de aandacht van de scroller te pakken.

Maar toch lieten we ons voor een workshop graag onderdompelen in de wereld van de social advertising. Gisteren op het hoofdkantoor van Facebook Benelux. Om ons te laten inspireren met best practices en door bekroonde sprekers. Dat deden we niet alleen, maar met onze klant-in-crime Beter Bed. Want wat is er nou leuker dan meteen te bedenken hoe je al die nieuwe informatie direct kunt toepassen in een campagne voor je eigen klant? Op ‘touch-niveau’, maar ook in sales carrousels. Want ook voor conversie campagnes is Facebook de perfecte plek.

Wat Facebook’s belangrijkste boodschap was? Haal alles uit het specifieke advertentie medium. Zie het als een aparte uiting, niet als een doorvertaling van de TVC. ‘If the BIG IDEA is a 30” TVC, start again.’

Echt leuk werd het toen er werd gesproken over de niet zo voor de hand liggende vormen van adverteren. Zoals gamification. Simpele spelletjes kunnen je engagement gigantisch verhogen (ook als je jezelf een ‘saai’ merk vindt). En animaties worden aantoonbaar vele malen beter bekeken dan stills. Een nagespeelde chat kan bijvoorbeeld veel kwalitatieve views opleveren. Dus blijf verrassen met intrigerende visuals.

Je haalt je KPI’s niet wanneer je zomaar je logo en je pay-off in een advertentie plot. Voor ons is dit hét bewijst dat bureau, klant en media hand in hand gaan als het gaat om succesvolle campagnes. ‘Teamwork makes the dream work’. Eigenlijk exact wat we al een tijdje roepen bij Beter Bed.

Een terugblik op de Portfolio Night

< 7 min.

Vorige week was Canday bij de Portfolio Night van JongeHonden. Dit was de eerste keer dat wij als vrienden van JongeHonden aan tafel zaten en het was meteen al een enorm succes. Met ons altijd-ontwikkelende bureau zijn we continue op zoek naar nieuwe inzichten en inspiratie. Daarom zien we graag wat er speelt onder de jonge creatieven. Wat voor ideeën hebben zij, hoe komen deze tot stand en wat zijn de overeenkomsten en verschillen met hoe wij dat doen?

Voor wie bij JongeHonden voornamelijk aan puppy’s denkt…

JongeHonden is een stichting die jonge creatieven bij elkaar brengt en een podium biedt. Dit doen ze door pitches te organiseren, zodat de concept denkers van de toekomst hun kwaliteiten kunnen laten zien. Daarnaast organiseren ze jaarlijks de Portfolio Night, waar bureau’s aan tafel gaan zitten en creatives aanschuiven om hun portfolio te laten zien. Ze krijgen per tafel 10 minuten om te shinen en laten in deze korte tijd zien wat ze in huis hebben, krijgen feedback en bouwen aan hun netwerk. That’s the dream, right?!

Voor velen is dit de eerste voet in de creatieve industrie. Canday wil vanaf dit moment al in the picture zijn bij de nieuwe generatie, want dit is waar de meningen vormen en voorkeuren ontstaan. Zij mogen zeker niet onthouden worden van onze visie op het vak. En wij willen ook zeker niet onthouden worden van hun onconventionele, vernieuwende ideeën. We helpen jonge creatieven maar al te graag met hun ontwikkeling, want zij zijn onze toekomst.

Na jaren in het vak te zitten, denk je al gauw in stramienen. Frisse, onbezonnen ideeën uit de onbewerkte hoofden van deze briljante jonge honden houden ons scherp en helpen ons weer herinneren om buiten de gebaande paden te denken. Welke richting geven zij aan hun concepten? Gaan ze voor datagestuurde creativiteit, of voor technische innovaties? Of kiezen zij toch voor een verhaal dat raakt? Wij hebben enorm veel energie en nieuwe inzichten gehaald uit de concepten van de studenten en juniors die bij ons aan tafel schoven.

Wat we opmerkelijk vonden? Het viel ons op dat maatschappelijke belangen toch nog steeds belangrijker worden. Reclame is niet meer alleen plat en actiematig. Het gaat om een bijdrage leveren en impact maken. Althans, dat is iets waar iedereen op deze avond toch wel extra aandacht aan leek te besteden en energie uit haalde. Zo zagen we een prachtig concept voor een automerk, om vermiste kinderen op te sporen via ingebouwde technieken in de auto. Dit was voor ons een mooie reminder om naar het grote geheel te kijken. Verder kijken dan de briefing en waardevol werk leveren, door jezelf continue de vraag te stellen: hoe kan dit bijdragen op maatschappelijk niveau?

Het grootste leerdoel voor veel jonge creatieven is, zo viel ons op, een goed idee koppelen aan een merk of commerciële doelstelling. Want een idee is leuk, maar het moet wel communiceren en mensen op de juiste manier bewegen. Maar hoewel wij onze wijsheden op deze avond overdroegen, hebben wij ook van hen mogen leren dat vrij denken juíst zorgt voor ideeën met impact. Door maatschappelijke relevantie als leidraad te nemen kunnen we daadwerkelijk de (reclame)wereld veranderen en onze stempel hierop drukken. Buiten de briefing durven denken en manieren vinden hoe we onze eigen idealen kunnen verwerken in onze campagnes is ons doel. Als digital agency betekent dit op nog abstracter niveau kijken naar hoe we data en creativiteit, twee uitersten, samen in kunnen zetten om daadwerkelijk het verschil te maken in de creatieve industrie.

Bedankt allemaal, voor de inzage in jullie fantastische portfolio’s. Wij staan altijd open voor nieuwe, knettergekke, experimentele ideeën. Heb jij daar een berg van? Kom dan snel langs!

Waarom Renate vol voor Today is Canday gaat.

< 3 min.

Per 1 mei ben ik als interim client manager gestart bij Today is Canday, met als doel een half jaar te blijven. Dat doe je als freelancer, na een paar maanden weer door naar de volgende klus.
Ik merkte tijdens de eerste gesprekken bij Canday al op dat de cultuur goed is. Verantwoordelijkheid wordt door het team gezamenlijk gedragen en de sfeer is top. De weken daarop merkte ik de voordelen op van het Agile werken. Vanaf de eerste maand kreeg ik al bijzonder veel vrijheid en daarbij ook de behorende verantwoordelijkheid. Nu we de transitie maken van creative agency naar campaign agency, met een super leuk team en goede creatieven wist ik zeker; ik blijf.
Daarom heb ik per 11-11 mijn contract getekend en heb ik heel bewust gekozen in dienst te gaan bij Canday.

Lees verder

Spotify: 35 miljoen luisteraars voor podcasts

< 1 min.

Steeds vaker stellen we podcasts voor in campagne eco-systemen. Sterker nog, me maken steeds vaker social video’s met het oogpunt dat we ook zouden moeten kunnen gebruiken als podcast. Zo haal je meer uit content. Allerbeste is het natuurlijk om specifieke formats te ontwikkelen. Meer weten hou je een uitgebalanceerde campagne ontwikkeld? App, mail, txt or call us. 

John Lommers bij LXRY TV van SBS6

< 1 min.

Zondag was onze oprichter John Lommers te zien in een aflevering van LXRY TV op SBS6. Dit was in het kader van ‘Exceptionals 2019’ dat plaatsvond op The Duke Club in Nistelrode. Een spraakmakend event met gasten als John de Mol, Frank Lammers, Gerdi Verbeet, Olcay Gulsen en Najib Amalhi. Presentatie was in handen van Jeroen Pauw. Fragment met John terugkijken? Gehele uitzending terugkijken?