Samen scherp op details: online activatie CSU van start

Schoonmaakbedrijf CSU is Scherp op Schoon. En scherp op samenwerking. Zo is het Udense bedrijf voor het tweede jaar op rij officieel sponsor van Het Geluid op radiozender Qmusic. Bij dit populaire spel kunnen luisteraars een flink geldbedrag winnen door – de naam zegt het natuurlijk al – het geluid van Qmusic te raden. De vorige editie was goed voor een bedrag van bijna 50.000 euro. Er staat dus heel wat op het spel. Om slim in te haken op het samenwerkingsverband met Qmusic – en om optimaal gebruik te maken van de buzz rondom het spel – vroeg CSU Canday om een online activatie te bedenken. Het creatieve team ontwikkelde de Scherp op Schoon Quiz – vanaf maandag 29 augustus live! – met een wel heel begeerlijke hoofdprijs: één jaar gratis schoonmaak.

 

Van briefing naar Big Idea

 

De briefing die CSU bij Canday op tafel legt is helder: ontwikkel een activatie die bijdraagt aan een positieve merkassociatie. Barry de Waal, Concept & Copy: “Om dit doel te bereiken vonden we het belangrijk om zo dicht mogelijk bij de doelgroep van Qmusic te blijven. Wie zijn deze luisteraars? Welke taal spreken ze? En vooral: met wat voor actie spreken we ze effectief aan?” Uiteindelijk wordt besloten om een activatie te ontwikkelen die zowel de kracht van Het Geluid, als de kracht van CSU benadrukt. De Waal: “Om een verlengstuk van Qmusic te kunnen zijn, zagen we al vrij snel een online spel voor ons. Laagdrempelig en fun. Maar tegelijkertijd vol verwijzingen naar de merkwaarden van CSU en de sectoren waarin het merk actief is. En met zo’n mooie hoofdprijs heb je als schoonmaakbedrijf natuurlijk dé wannahave van het jaar om weg te geven.”

 

 

Het Geluid van CSU

 

Onder de noemer ‘Het Geluid van CSU’ is in nauwe samenwerking met CSU een online quiz opgezet waarbij acht weken lang vier meerkeuzevragen per week beantwoord moeten worden. De eerste vraag is telkens – als knipoog naar de actie van Qmusic – een geluidsfragment van een schoonmaakgeluid. Daarna volgen een detailfoto van een aan schoonmaak gerelateerd object en twee vragen over CSU. Erwin Vos, Marketing & Communicatie Manager bij CSU: “Omdat we naast de hoofdprijs ook acht leuke weekprijzen weggeven, wilden we de quiz uitdagend genoeg maken. Door wekelijks twee interessante vragen over ons bedrijf te stellen – vragen waarop men het antwoord op csu.nl kan vinden – hebben we het extra spannend gemaakt. En leren de deelnemers ons een beetje beter kennen.” Om gedurende de actieperiode traffic naar de quiz te genereren, maken social media advertising en bannering onderdeel uit van de online campagne.

 

Scherp op samenwerking

 

Voor het ontwikkelen van de toegankelijke online omgeving bundelde Canday haar krachten met productiebedrijf Lukkien. Operations Director & Partner Hennie Bouwe: “Bij Lukkien zijn onze designs doorvertaald naar een responsive omgeving die zowel op desktop als mobiel zeer intuïtief aanvoelt. Door de vier vragen hapklaar aan te bieden in een overzichtelijk design, zorgen we voor een zo optimaal mogelijke quiz-ervaring. Het resultaat van een prettige samenwerking met CSU en Lukkien.”

 

De Scherp op Schoon Quiz was vanaf augustus 2016 acht weken lang te spelen op www.csu.nl/hetgeluid.