Zie je door alle tech je campagne nog?

< 16 min.

Wie had dat gedacht. We maken anno 2017 ‘s ochtends nog steeds een mediamomentje vrij voor de krant, menigeen onder u zelfs voor de papieren variant. Er wordt in de file nog steeds naar de radio geluisterd en ‘s avonds wordt er in menig huiskamer nog immer naar lineaire televisie gekeken, steeds vaker met een tweede scherm op schoot en een derde om de pols. Extra schermen die we ook nog eens meezeulen, naar de baas, de supermarkt in, langs het veld bij de F-jes en naast het kussen op het nachtkastje voor het slapengaan. We zijn always on. En dus draaien slimme marketeers overuren. Met alle reclameconsequenties van dien. Zegen of vloek?

Lees verder

Content als kickstart voor campagnes en business.

< 11 min.

Contentmarketing is hét antwoord van merken op de goed geïnformeerde consument die zich niets laat wijsmaken. De invulling van het begrip is echter onder invloed van het klantgedrag en nieuwe technologische ontwikkelingen continu aan het veranderen. Een grote uitdaging dus voor veel merken als het gaat om campagnes bedenken om uiteindelijk meer leads te genereren. Nu is het nog vaak zo dat er een campagne wordt bedacht en daar content omheen wordt ontwikkeld. De vraag is hoe je structureel altijd relevante content kunt bieden en op basis daarvan campagnes kunt bedenken.

Lees verder

16 November free seminar:
Content. King. Kingdom Or. Context?

< 2 min.

Op Donderdag 16 Nov organiseert Canday Creative Content in Amsterdam een free content seminar met o.a. Martin Koolhoven, RUMAG en Neurensics.

Ook benieuwd hoe je in de huid van je doelgroep kruipt? Hoe je een beter verhaal vertelt? Videocontent maakt dat echt raakt? Meld je dan nu aan voor ons content seminar op 16 november aanstaande waar diverse sprekers je meenemen in hun visie op de kracht van content. Stephan Alspeer is de dagvoorzitter op dit inspirerende content event.

Lees verder

KNM: officiële herdenkingsmunt Johan Cruijff 2017

< 14 min.

In februari 2017 werd een speciale herdenkingsmunt ter nagedachtenis aan Johan Cruijff bekend gemaakt. In het jaar dat Johan Cruijff 70 jaar zou zijn geworden, slaat de Koninklijke Nederlandse Munt in opdracht van het Minsterie van Financiën deze vijf euro herdenkingsmunt. Het ontwerp is gemaakt door Hennie Bouwe, werkzaam bij Today is Canday. Daarnaast ontwikkelden wij ook in opdracht van de Koninklijke Nederlandse Munt de landelijke campagne ter promotie van het Johan Cruijff Vijfje.

Lees verder

KNM: Oranje Leeuwinnenpenning 2017

< 10 min.

Het Nederlands Vrouwenvoetbalelftal is Europees Kampioen! Ter ere van deze unieke gebeurtenis geeft de Koninklijke Nederlandse Munt een Oranje Leeuwinnenpenning uit. Deze officiële uitgifte, in coincard met uniek design, past in de reeks van sporthoogtepunten, zoals de 100e Nijmeegse Vierdaagse Penning 2016 en de Kampioenspenning Feyenoord in 2017.

 

Het is een bijzonder moment in de Nederlandse sportgeschiedenis. En dankzij de penning een blijvende herinnering aan een unieke prestatie. En ook een bijzonder moment en unieke prestatie voor Today is Canday. Want we hebben deze Oranje Leeuwinnenpenning samen met de Koninklijke Nederlandse Munt mogelijk gemaakt. En daar zijn we natuurlijk enorm trots op!

Lees verder

‘Let’s make media great again.’

< 13 min.

Doordat kijkers tegenwoordig zelf kunnen bepalen wat ze zien, en wanneer ze dat zien, treffen adverteerders hun doelgroep steeds minder vaak voor de televisie aan. En aangezien de adverteerder gaat waar de consument gaat, is de verschuiving naar online media niet meer te stuiten. Dat brengt vele nieuwe kansen om in contact met die consument te komen, en zo de return on investment juist te vergroten. Een van die kansen is GREAT. Een landelijk opererend maar regionaal georiënteerd contentplatform. Voor ondernemers, door ondernemers. GREAT biedt geprofileerde content, afgestemd op basis van regio en interesses. In gesprek met Dagmar Pijnappels, één van de nieuwe gezichten van GREAT.

Lees verder

Het idee is van ondergeschikt belang

< 12 min.

Alleen al in Nederland zijn er jaarlijks duizenden startups. Welke halen het en welke niet? De startups die door de strenge selectie van Startupbootcamp komen weten in elk geval zeker dat ze een zeer goede kans van slagen hebben. Oprichter Patrick de Zeeuw vertelt over het succes van en door Startupbootcamp.

Lees verder

Grenzen stimuleren creativiteit

< 7 min.

Je hebt niet altijd een astronomisch mediabudget of team van creatieve zwaargewichten nodig om viral te gaan. Soms heb je genoeg aan een tros bananen, een smartphone en een gezonde dosis humor. Met deze ingrediënten maakt Instagramsensatie Stephan Brusche alias iSteef zijn ‘banana doodles’. Slim op de actualiteit inhakende bananenkunstwerkjes die dankzij z’n ruim 43.000 volgers wekelijks de hele wereld overgaan. Op zoek naar zijn geheim namen we een kijkje ‘behind the likes’.

Lees verder

Canday <3 Pokémon GO

< 44 min.

Een hele zomer lang heeft het iedereen juist wel óf niet gegrepen, want een gulden middenweg was er niet. Team Canday blogde de afgelopen maanden over de (tot nu toe) meest geslaagde Augmented Reality hype; Pokémon GO. Of je nou een excuus zocht om in te haken, een verdiepingsslag wilde schrijven of alvast nadacht over het verhaal dat je aan je kleinkinderen wilde vertellen, Pokémon GO had ons flink in zijn greep.

Lees verder

Samen scherp op details: online activatie CSU van start

< 6 min.

Schoonmaakbedrijf CSU is Scherp op Schoon. En scherp op samenwerking. Zo is het Udense bedrijf voor het tweede jaar op rij officieel sponsor van Het Geluid op radiozender Qmusic. Bij dit populaire spel kunnen luisteraars een flink geldbedrag winnen door – de naam zegt het natuurlijk al – het geluid van Qmusic te raden. De vorige editie was goed voor een bedrag van bijna 50.000 euro. Er staat dus heel wat op het spel. Om slim in te haken op het samenwerkingsverband met Qmusic – en om optimaal gebruik te maken van de buzz rondom het spel – vroeg CSU Canday om een online activatie te bedenken. Het creatieve team ontwikkelde de Scherp op Schoon Quiz – vanaf maandag 29 augustus live! – met een wel heel begeerlijke hoofdprijs: één jaar gratis schoonmaak.

Lees verder